Demonauterna

Text

Ena Wärcksamhetsberättelse
om Stympfärd & Villgärningar

Turbulens då vi med sotiga stavelser gjorde helga da-da. Akademin hävdade ägg, siarna föreslog transport. Till protokollet fördes:

VI ÄR HUNGRIGA ALLTSÅ SEGLAR VI SUM.

Ex pronto grundades ett köpcentra kallat Fekalopolis, restes en konsul med titel av Homalembi Cagar. Vi idkade med gull och purpur, avvildade landet med haussig kakkamers.

Tråkfärd jämte futtiga kuster. Vi skrek: Söta ni, får vi köpa krapp & gullegull! Men vildarna kastade sten. Kvickfart med brinnande hårfästen. Ogjorda busyffärer, summa tandvärk och klådiga klor.

Siarna yrade strax en Astro-Special: Ister och allmänt schlaraffen i väster, i alla väderstreck, men konjunkturerna skiftar, helt osagt hur. Mätta under månen, då siarnas ben kastades i havet.

Vetenskaparna visste inte att förutse latriners listiga drift, än mindre att lotsa en tuggarfärd. Urarva mockor i bakvattnet, till detta ett & annat ledamotskopf, då resterna av akademin hivades över bord.

Vi satte pris på firmamentets jungfruhuvud da-da. Och skeppet var vår kniv genom etern ha-ha. Sannerligen, så drömde vi på ovettig resa: att oändligen skiva demimond till demimond.

Vi mötte svartyppiga amasoner och hoppades med socker på dem. Men de sa ”Ni är räknare” och gav oss till lystna babianer. Vi blev aplägrade under höga tjut, tills dess vi var alldeles förbi.

Nu visade sig verkshöga Piedestaler. Ludna storverk fick viljan igenom våra hålhudar ömma. Vi ville vädra Varför men kalendern höll sig undan hela dagen. Vid horisonten brann visst giraffer.

Vi flydde hals utan huvud till en ö i sjön bortom ön vid en sjö bakom solen. Framsteg demonen, storbukade gnagarguden, vrålade:

¡ZEEVIZZARD OFFUNSS EIDAIMOLON MORDRE!

Men vi flådde och kokade gudagott, ty vi är hungriga, alltså seglar vi mumsum. Vi nagelfor och sjöng kadaver, fann i kotpelaren rullad märgfull skrift:

DAIMONAUTES INC.
’Da-Da är vårt kall’


Textobjekt avsett att skrivas ut och ihoprullas till en cylinder:

Version för utskrift (PDF)


Rev. 2018 /2003

Share